2010. november 16., kedd

Kérdés

Mit kell tenni, ha a szomszéd puszta kedvességből kockacukorral kényezteti a gyerekünket? Tegnap negyed tizenkettőkor ajándékozta meg egy Balaton szelettel, ma egy darab kockacukrot adott neki, amitől a hátamon a szőr feláll. Tudom én, hogy csak kedveskedni akar, de mégis hogy kell finoman visszautasítani, úgy hogy ne bántsam meg? Ha így haladunk három éves korára foga se marad a gyereknek a sok cukortól. Ti hogy csinálnátok?

6 megjegyzés:

Unknown írta...

ÁÁÁ!!!Miért ilyen hülyék az emberek??? :-) Sztem mondd meg neki, hogy legalább kockacukorral ne tömje, bár ezt nem tudom, hogy hogy lehet szebben megfogalmazni... :-)

Tamcsi írta...

Hát ez az. Pedig ők tényleg nagyon kedves emberek, nem akarom őket megbántani. :( Fingom nincs hogy kérjem meg őket szépen.

Marcsusz írta...

Úgy, hogy megbeszéled vele, hogy Neked adja oda és ha reggelizett, ebédelt , vacsorázott a gyerek akkor majd Te desszertnek odaadod neki. Persze megmondod, hogy ki küldte neki.

Tamcsi írta...

Szia Marcsusz!

Hát igen, ez így elméletben jól hangzik, csak amit a gyerek látja, hogy kapott valamit, máris toporzékol, hogy azonnal akarja. :) Azért valóban ez tűnik a legjobb megoldásnak, köszi a hozzászólást! :)

Marcsusz írta...

Szia Tamcsi!

Csak, hogy tudj, hova tenni... Dotya nővére vagyok. Az nem baj, ha becsukod az ajtót és odaadod, vagy adsz neki valami hasonlót, de akkor olyat kapjon amit Te is jónak találsz!
A hisztiről , meg toporzékolásról majd leszokik, ha nem veszed észre...:)

Tamcsi írta...

De jó, örülök neked! :)
Köszi a véleményt, igyekszem megfogadni, bár a hisztit nehéz nem észrevenni... :))