2010. február 3., szerda

Szebb napokra várva

Azt hittem a múltkori rossz kedvem már nem fokozható, de tévedtem. Végülis mindig lehet rosszabb!
Lacus három napja beteg. Semmi nagyon komoly, csak taknyos, csúnyán köhög, lázas, szóval csak ilyen szokásos téli betegség. Vagyis hogy nálunk ez nem szokásos. Merthogy el lettünk kényeztetve, és a gyermek eddig alig-alig volt beteg. Épp ennek köszönhető, hogy nem tudok hozzászokni ehhez az állapothoz. Aggódom. Éjjel-nappal...Az éjjel egy pokol, alig alszom, mert minden nyekkenésre felébredek, a nappal sem különb, mert akkor meg nyűgös, ezért egész nap azt hallgatom ahogy minden miatt nyüszög (érthető, hiszen taknya-nyála egybefolyik). Két napja a lakásból sem tettem ki a lábam, nem volt energiám mozogni sem, ami miatt nem piti a lelkifurkám. A nyakam pedig még mindig nagyon fáj!! :(
Na, jókis nyafogás lett ez is.
Epekedve várom a szebb napokat...

4 megjegyzés:

suttogo írta...

Tamcsi teljesen normális dolog hogy a gyerek "megtanul" betegnek lenni. Szükséges rossz. Tudom hogy könnyű ezt mondani, de hidd el jó célt szolgál, ettől is erősebb, ellenállóbb felnőtt lesz....

Tamcsi írta...

Köszi a biztatást! :) Persze, tudom, hogy így van, ahogy mondod, de nagyon vacak nézni, hogy beteg, és csak alig tudok segíteni neki. Meg kimerült is vagyok.

natimama írta...

Nem könnyű tehetetlenül nézni, hogy beteg a gyerekünk!
Persze, hogy megtesszük, ami tőlünk telhető, de az eseményeket nem lehet siettetni. Elmúlik ez is, mint minden rossz. Egy tapasztalással okosabbak lesztek, és eljön a pihenés ideje is! Addig tarts ki! Kapjon a kis legény sok-sok folyadékot! Most nem baj, ha nem eszi meg a megszokott adagjait... a kicsiknek általában van "tartalékuk" betegségek esetére. Nálunk legalábbis így volt.
Hogy álltok az orrszívással? Tűri? Vagy nagy a sírás-rívás?
Én még nem használtam ilyen módszert anno, de most azt látom, hogy kicsit meggyorsítja a babák gyógyulását, ha (tán akaratuk ellenére is, de) ki van tisztítva a levegő útja. Főleg lefekvés előtt.

Mielőbbi gyógyulást kívánok Lackónak!

Tamcsi írta...

Persze, orrszívózunk. Hát nagyon utálja, de muszáj, az ő érdeke.
Sokat nem eszik ő sem, de legalább iszik rendesen.

Köszi a biztatást, remélem mostmár hamar túl leszünk ezen is :)