2010. február 5., péntek

Kúp, köptető, és egyéb inkviziciós kínzó eszközök

A gyermek immár ötödik napja beteg. Gáborral reggel arra a megállapításra jutottunk, hogy egy inkvizíciós kínzás kutyafasza a mi eszközeinkhez képest. Van ugye a köhögés elleni kúp, a lázcsillapítós kúp, a köptető, a homeopátiás gyógyszer, az orrspray meg az antibiotikum. Remélem semmit nem hagytam ki, meg ne sértsem valamelyiket... :) Jaaaaaj, dehogynem a leghatékonyabb kínzóeszköz majdnem kimaradt...az orrszívóporszívó. És szegény gyereket minden ilyen tortúra alkalmával azzal vigasztaljuk, hogy ez csak az ő gyógyulása érdekében történik. Remélem elhiszi :)

Az az érdekes, hogy mindketten élénken emlékszünk a kúpos, gőzölős gyermekkori taknyosságokra, és ezek a szép emlékek, ilyenkor megelevenednek... :) /Hál'Istennek orrszívó akkor még nem volt!!! :))/

Amúgy ez a nyavalya elég ragaszkodó típus, Lackó még mindig elég vacakul van. Éjjel ötkor egy köhögő roham, és szűnni nem akaró takonytenger ébresztett minket, ami után nagyon nehezen tudtunk visszaaludni. Mondjuk legalább már láza nincs. Lekopogom.

7 megjegyzés:

natimama írta...

Hogy telt az éjszakátok?
Érzel már valami javulást?

Tamcsi írta...

De aranyos vagy natimama, hogy érdeklődsz!!
Hát sajna nem volt javulás, sőt. Ez volt az eddigi legpocsékabb éjszakánk, pedig tegnap még a doktor nénihez is visszavittem, és nem látott semmi különöset.
Mostmár eléggé kivagyok :(

natimama írta...

Elhiszem Tamcsi!
Nekem olyan hosszúnak tűnik egy náthára ez az idő, mióta Lacusod beteg! Mondjuk írtad, hogy tegnap ismét látta orvos, és ez azért megnyugtató! De ha nem javul a jövő héten sem, akkor forszírozd a további kivizsgálását ennek a betegségnek!
Nem akarom ám az észt osztani! Ráadásul nem vagyok nagy orvos-barát, inkább a homeopátiában, népi gyógymódokban gondolkodom, ha rólam van szó! Ezt azért tudjad! :o)

Nem olyan régen beszélgetünk, így nem tudom, hogy van-e körülötted idősebb ember. Tudsz-e segítséget kérni ennek a betegségnek a leküzdéseben. Itt olyan nagyanyós praktikákra gondolok, mint a hagymalé ill. kövirózsa leve a fülbe, köhögésre kakukkfű tea, meg ilyesmi... :o))))
(Bár a kakukkfüvet nem tudom, hogyan lehet megitatni egy csepp emberrel, durván keserű!)
Na, szóval régen volt már, hogy ilyen picim volt, csak ötletelek... :o)))

Szorítok, hogy hamar legyőzzétek a kórt!

Tamcsi írta...

Jaj, de aranyos vagy!! :)
Csak osszad az észt nyugodtan. :) Neked szabad :) Amúgy mi se vagyunk antibiotikum pártiak, de most nem akartam, hogy tüdőgyuszi legyen a vége. Csak homeopátiát, c vitamint, kakukkfüves köptetőt, meg ilyesmiket szoktunk használni, de most már olyan vacakul volt, hogy inkább biztosra mentünk.
Amúgy úgy tűnik, hogy valami vírus okozza ezt az izét, azért tart ilyen soká :(
De ma már picit jobban volt, csak nagyon nyűgös. Már nincs láza, és a taknya se folyik annyira. Csak az a makacs köhögés ne lenne :((

suttogo írta...

Helo Tam, szerintem sok c -vitamint kéne adni neki, mondjuk facsart citromlé egy pohár vízben naponta 3x, az segít küzdeni a szerveztének.

Tamcsi írta...

Kösz, Boti :) Adunk neki c vitamint amúgy, cebion csepp formájában.

Egyébként jelentem jobban van. Lekopogom. Köhögés sajna még mindig van, de az éjszakát végigaludtuk, és két napja láztalan. :) Azért még gyógyultnak nem nyilvánítanám, de félsiker. :)

natimama írta...

Ez nagyon jó hír!!! Örülök! Stramm kislegény, reméljük most már hamar túl lesz rajta! Az is jó, hogy már végig aludtátok az éjszakát! Kellett már a pihenés mindannyiótoknak. :o))))