2010. február 18., csütörtök

Jó hír

Ma végre kiderült mi okozza a bajt a számban, meg az is, hogy szinte biztos, hogy gyógyítható a dolog. A betegség neve fogágygyulladás, és akit érdekel mi ez, itt olvashat róla. Mivel találtam egy doktornőt, aki egy tündér, így úgy fest nem is kell az amúgy nagyon drága kezelésekért fizetnem, mert tb-re megoldható. Nagyon megörültem, hogy vannak még ilyen rendes orvosok is, akiknek valóban a beteg gyógyulása az elsődleges cél, és nem az, hogy minél több lóvét húzzanak le róla. Ez a doktornő a magánrendelőjében fogadott, megvizsgált, aztán szépen érthetően elmagyarázta milyen betegség ez, a kérdésemre hogy megoldható-e ez tb-re készségesen felajánlott három megoldást is, és mindezek után egy fillért sem kért tőlem.

Amúgy az a fura, hogy a jó hírek ellenére sem vagyok teljesen nyugodt. Még mindig munkál bennem a kisördög, és valahogy úgy gondolom, hogy hiszem a gyógyulást, ha már tényleg látom is. De azért mérsékelten bizakodom is persze. :)
Mindenesetre a tanulság az, hogy ha az embernek egy picit is vérzik a foga keressen fel egy paradontológust, meg hogy mindig merjen kérdezni, és kutakodjon, mert sajnos a mai orvosok legtöbbje szigorúan csak azzal foglalkozik, ami az orra előtt van, és annál nem is nagyon lát tovább.

/Ezt a keserű igazságot amúgy az mondatja velem, hogy egy éve szenvedek ezzel a fogínygyulladással, amire a fogorvosom azt mondta, hogy öblögessek, meg ilyenek. Mikor továbbra sem javult, közölte, hogy az ilyesmit nem lehet hatékonyan kezelni. Az a szó, hogy paradontológia nem hagyta el a száját, pedig ez a fogászatnak direkt a gyulladásos betegségekkel foglalkozó tudományága. Ha én nem keresgélem a megoldást, nagyjából egy éven belül kiesett volna úgy 3-4 fogam, aztán szépen utána a többi is. Mindez egy fogorvos felügyelete mellett. Ha pedig néhány hónappal ezelőtt eljutok egy ilyen orvoshoz, talán nem mozdulnak el az első fogaim. Mindegy, jobb későn, mint soha. :( Mindemellett elnézést kérek minden olyan orvostól, aki lelkiismeretesen végzi a dolgát, mert mint a mellékelt ábra mutatja, azért szerencsére akad néhány olyan is./

2 megjegyzés:

suttogo írta...

szia Tamcsi, orvosokkal kapcsolatban az az alapelvem, hogy bármilyen problémával mindig legalább kettő de inkább három orvos véleményét is kikérem mielőtt eldöntöm hogy melyik lehet a helyes diagnózi. (Sőt még három orvos véleménye után is érdemes végiggondolni hogy mi maradhatott ki az ok-okozatokból, mert senki sem ismeri olyan jól a Te szervezetedet mint Te magad)

Ha viszont találtál egy olyat aki jó diagnózist, megfelelő gyógyulást, és egyszerű techninai megvalósítást (tb ) talált neked, akkor érdemes lenne neki adni valamit. Akkor is ha nem kért semmit, és akkor is ha nem feltétlenül pénzt adsz. Elvégre az egészségedről van szó. És elvégre egy csomó pénzt spórolt neked.

Tamcsi írta...

Szia Boti! Igen, teljesen igazad van, én is gondoltam rá, hogy majd a kezelések végén kap tőlem valami kedves, személyes ajándékot, hogy neki is legyen pozitív visszacsatolás, hogy az amit csinál nagyon jó.
Ha jól tudom, a te családodban három orvos is van, úgyhogy nem nehéz több szakvéleményt kérned... :)) Csak viccelek. Amúgy abban is tök igazad van, már bánom, hogy nem mentem azonnal más orvoshoz is, csak úgy voltam vele csak ért ahhoz, amit csinál. Mindegy, tanultam az esetből, remélem még időben! :)

Pusz