2011. augusztus 9., kedd

Így állunk mostanában

Tudom, hogy nagyon ritkán írok, és akkor se valami tartalmasat, de nem nagyon van kedvem mostanában.
De most összeszedem magam, és írok pár sort, hogy legyen azért nyoma milyen is ez az öt hónapos nagylány, meg a két és fél éves tündérbogyó bátyja.
Az öt hónaposról:
Elkezdett forgolódni, meg mocorogni. Hasról hátra, és hátról hasra is megy, nem azt mondom, hogy gond nélkül, de mindenképpen egyre ügyesebben...Meg forog a tengelye körül (vagy hogyis mondjam ezt?), és kúszik hátra is. Ha leteszem valahol, már a legritkábban találom csak ugyanott, és ez biztató. :)
Múlt hónapban megkapta a bcg-t újra, mert az első nem indult be, de ez most igen, sőt már ki is fakadt. Azóta megkapta a prevenart is, meg a négy hós kötelezőt is.
Egyre többször csodálja Lackót, rengeteget mosolyog neki, és ami még ennél is cukibb, kacag neki, mert amit Lackó csinál, az kivétel nélkül mindig nagyon vicces. :)) Ilyenkor meg kell zabálni. Ha ezt nézem annyira túlcsordul a szívemben a szeretet, hogy még néha könnyezni is szoktam. Tudom, hogy nagyon nyálasan hangzik ez így, de tényleg így van. :)
Az utolsó mérlegelésen (egy hete) 7200 gr és 66 cm volt a kisasszony, a 68-as ruhákat most kezdi kinőni. Gyarapszik szépen, ami nem csoda mert eszik is szépen. Bár érdekes dolog ez, mert vannak időszakai, hogy a világ összes tejét be bírná szipókálni, máskor meg esténként azon tűnődöm, vajon evett-e ez a lány aznap eleget. Kb. 3 hete nem elég a tejem, és már a fagyasztott tartalékok is elfogytak sajna. A tápszert eleinte nagyon nehezen fogadta el, ha megérezte az ízét olyan nagy ívben köpte ki a cumit, hogy csak na, és elképesztően cuki arckifejezést öltött, amelyen a méla undor volt megfigyelhető. :) Aztán szépen lassan megszokta- elfogadta, és mostmár mindegy hogy tápszer, vagy anyatej, ha éhes, jöhet mindkettő. Kb. egy-másfél hete elkezdtünk kanalazni is, mert ha már nem elég az anyatej, akkor legalább kevesebb legyen a tápszer. Úgyhogy már eszik almát, barackot, sinlac pépet, meg rizses tejpépet. Úgy tűnik tetszenek neki ezek az ízek, sokkal ügyesebben kanalazik, mint Lackó annak idején.
Napközben kétszer vagy háromszor alszik, és mostanában megint éjjel is ügyes.
Lackóról:
Ügyes, okos nagyfiú. Állandóan beszél, komolyan be sem áll a szája. Folyton kérdez, mesél, kombinál és mindent megjegyez. Mostanában nagyon aranyos is, egészen szófogadó, nem hisztizik annyit, mint egy-két hónapja. Nagyon aranyosan eljátszik magában, tologatja a kocsijait, és beszél hozzá, épít: garázst, vonatsínt. A kertben nyakig összepiszkolja magát mindig, bogarászik, gilisztát fog, és egyetlen élőlény sincs biztonságban tőle. :) Dorcit nagyon szereti, az esetek legnagyobb részében szeretettel, kedvesen fordul hozzá. :)

Nincsenek megjegyzések: